Tuesday, April 10, 2007

A Sajtot nézők Önforradalma

az egyéni tömegiszony kezelése...
- Veszek egy doboz mentolos cigit- döntötte el Lennin hosszas önkontroll után.
Akkor már második napja nem mozdult ki a vonatkocsijából. Teljesen lekötötte önforradalmának szervezése. De most megfájdult a feje és levegőre vágyott. A papírlapokba bugyolált konyak szopogatása és az újhagyma rágcsálás sem mutatkozott tökéletes gyógyírnak. Mentolos cigaretta a torokbaj ellenszere.
A piszkos utcán görbe kandelláberek kénes fénye kísérte. Az egyik kapualjban mosólányok árnyait látta derengeni. A fonott hajú, terebélyes hölgyek némán cigarettáztak. A bolt bejárata mellett az ICE feliratú gigászi fémkapszula tetején cigaretta piros doboza hevert. Lenninnek rossz szokása volt, minden elhagyott cigarettás doboz átvizsgálása. A piros doboz ezúttal valóban cigarettákat rejtett.
USA Gold 1oo -as gégelyukasztót, majdhogynem használatlan állapotban. Könnyed léptekkel hagyta el a meg nem érintett boltajtó kopott fogantyúját és rájött, hogy nincs gyufája. Hazafelé tartva, éppen a mosolányok kapualja előtti járdaszigeten félig szívott cigaretta még izzó csikkjére lelt. Azzal gyújtotta meg a méregerős USA Gold 1oo-as dohányfogpiszkálót és elakadt a lélegzete. Hiába volt ingyen, a legrosszabb egy erős cigaretta torokfájáskor. Visszatrappolt a bolthoz és még félúton elhajította az erős koporsókeszeget. Vett egy mentolos cigit, kilépett az utcára és rájött, hogy nincsen gyufája. Egy, az utcára kipillantó kínai csatár éppen elfordult, amikor Lennin határozott mozdulattal felkapta az imént eldobott, még izzó, talált erős dekket.
Azzal gyújtotta meg a vásárolt mentolosat és elégedetten fújta ki a gyenge, torokszellőztető füstöt. Úgy tűnt, ebben a világban, minden mozzanat a rászorulókat szolgálja, Lennin mégis önforradalomra vágyott. Hiába, a jellemek nem hajthatnak fejet a valóság hazug szaloncukrainak. Visszatért szobájába és elégedetten ült le a tv elé, amiben már két napja egy sajt, januárban kezdett érését nézte. Megbabonázva.

Nézze a sajtot Ön is Lenninnel tovább: www. cheddarvision.tv