Monday, March 05, 2007

ÁrnyékBandi

A csomag



Szupermen megfordult,de nem köszönt rögtön a vállát megérintőnek.
Mutatóújját begörbítette, mintha fájna, de egy hirtelen mozdulattal aztán csak beletörölte a masszát a nadrágjába. Győlölte, ha meglepték vagy megzavarták ilyenkor.
- Szevasz, - mondta végül Kasza Novának, és egy pillanatra hezitált, hogy kezet fogjon e vele. Lehet, hogy Kasza látta amikor az orrában turkált, ki tudja mióta állhatott mögötte. De Szupermen azon filozofárok közé tartozott, aki kisebbecske korában igen is olvasta a Zabhegyezőt, amiben a lövöldözőket megisnpiráló író édesen kitér a fikkancs eltűntetésének leleményes módjaira. Hát csak elmosolyodott, és erősen megrázta a felé nyújtott puhány kezet.
- Hoztam neked valamit,- mondta Kasza Nova - nem fogod kitalálni, kivel futottam össze egy csaj hálószobájában.
- Egy másik csajjal?- kérdezte tapintatosan Szupermen, mert ismerte barátja életvitelét.
- Várjál... - mondta Kasza, egy gyűrött csomagocskát ráncigált elő a kabátcsebéből és átnyújtotta Szupermennek.
Szupermen imádott olvasni. Ha nem a házak felett szárította kék köpönyegét, akkor a könyvtárban lebzselt vagy metrók végállomásai között ingázott, könyvvel a kezében.
De a csomagban nem könyv volt, hanem egy játékprogram installáló lemeze. Kasza már régóta igérte, hát most meglepte vele.
Szupermen örült is meg nem is.
- Kösz szépen, - mondta hálásan Kasza Novának és arra gondolt, na majd most egész este cipelheti magával, mert persze az ő zsebébe nem fért bele.
Kasza Nova indulni készült, Szupermen elkapta a karját, hogy megállítsa. Mutatóújja észrevétlenül dörzsölődött bele a kabát puha anyagába.
- Nem mondtad el, kivel futottál össze a csaj hálószobájában.- mondta Szupermen
- Nem is akartam, te buzi. - mondta Kasza Nova és nagyott köpött.
Viselkedése végtelen emberségről tanúskodott.De.
Kabátújja még mindig viseli Szupermen leleményességének száraz nyomait.

Vihar Készül




A hátsó udvaron, mindig ruhák lebbennek, mintha állandóan, mást se csinálnának, csak mosnának az ott lakók. Ma különosen nagy a lebegés, az ég sötét, kegyetlen a házak felett, én azt mondom vihar készül.
Persze Szpilberg meg se hallja, üti a billentyűzetet kegyetlenül, most egy haverjának ír, akitől régi kisfilmeket akar visszaszerezni. Az ég olyan sötét, olyan kegyetlen, hogy ki sem mer nézni az ablakon. A távolban harsog a Balaton.
A szombat estére gondolok Frézia lakásán.
Rúzsasándor meg Bobó nagyon jól elbeszélgettek egy furcsán újracsavart szivar passzolgatása közben. Az ablaknak háttal ültek, és komolyan fontolgattak valamit. Aztán Bobó hirtelen felkacagott csíkos inge felett fekete bársonymellény, a kalapját folyton lányok fejére teszi.
- Te figyelj, beszélek itt a Rúzsasándorral, vagy fél órája ecseteli miket fog tartani majd a farmján, ha egyszer hazamegy Magyarországra, azt mondja kurvákat, legalábbis én azt értettem, akkor fogtam gyanút, amikor aszonta hogy egy-két alacsony kurvát is akar, akkor jöttem rá hogy végig faszom lovakról beszél... már azon agyaltam hogy ejthetném szerét egy látogatásnak...
Havazik és Frézia szomorú, azt mondja nem szeretem igazán, ha nem akarok vele együtt élni. Lebaktattam a borbélyhoz. Vágja már le amit pénteken már elkezdtem. Nem ment bele, meg akkora újságpapírok tapadtak a lábamra, azt mondta menjek el inkább a csekkért. Nagy vihar készül. Hívtak az orosz fürdőbe, de ott inni kell, hívtak kisfilvetítésre, de ott inni kell, a csekkért is elmehetnék, de ott is inni kell.
Szpilberg végre befejezte a gépelést. Azt mondta semmiféle vihar nem lesz, csak kegyetlen az ég meg fúj a szél, semmi ok az aggodalomra. Kiskabátkába bújt, megtömte a pipáját és nekiállt vízfestményeket készíteni. Havazik. De szerintem vihar készül.