Wednesday, April 11, 2007

Seprűvel Sepert Öntudat


" Intenzíven, csak a kontrasztot tudjuk élvezni, a tartós állapotot csak nagyon kevéssé."-Freud

Bilgétsz arrébb dobott egy tucatnyi billentyűzetet, lesöpörte az egereket a padlóra, egy fél tekercs dáktépet használt fel a monitorok beikszelésére, s mikor a kemény lemezeket kezdte el darabolni, az egyik számítógép alól egy fénymásolt lap került elő.
- Talán ez az,- lihegett Bilgétsz- itt az üzenet. És valóban, a fénymásolt lapon egy cikk lenyomatának részlete volt dokumentálva:
" A Dada nem a káoszt juttatja érvényre, hanem az észlelést, az érzékelést szabadítja ki az őt évszázadok óta gúzsba kötő béklyóból...(...) az igazi káosz valójában a ránk kényszerített rend, amit, mint a jól idomított háziállat, hajlamosak vagyunk nem megkérdőjelezni. A dadaisták ezt a fullasztó rendet utasították el- mélyen lélegeztek, szabadok voltak, mertek élvezni. "
- Ez az,- lelkendezett Bilgétsz- most már tudom. Dadaista leszek. Azzal kitépte az internetcsatlakozást a falból és megette a központi számítógép memóriáját.
- Új világ kezdődik,- harsogta diadalittasan- Nem akarok semmire emlékezni ami volt, csak arra, ami ezután lesz.- Azzal lement az utcára egy papír kávéspohárral pénzt kunyerálni.
A tőzsdén aznap mindenki a haját tépte. Sokan öngyilkosságot követtek el a mobiltelefonjukkal, vagy a légkondícionált wc-ben akasztották fel magukat.
Az IBN részvényei soha nem látott gyorsasággal zuhanni kezdtek, s nap végére sikertelen kényszerleszállást hajtottak végre.
Az anyagi világ túlélőit még most is keresik.

No comments: